Analiza perioadei de vara: iunie-septembrie

Una din cele mai importante reguli ale tradingului este: nu tranzactiona atunci cand esti in imposibilitate sa te dedici 100% acestei activitati. Din acest punct de vedere, perioada vacantelor este bine sa ramana… o vacanta, si din punct de vedere al tradingului. Vara aceasta am avut cea mai lunga vacanta de cand am inceput sa […]

Una din cele mai importante reguli ale tradingului este: nu tranzactiona atunci cand esti in imposibilitate sa te dedici 100% acestei activitati. Din acest punct de vedere, perioada vacantelor este bine sa ramana… o vacanta, si din punct de vedere al tradingului.

Vara aceasta am avut cea mai lunga vacanta de cand am inceput sa muncesc: am lipsit de la cabinet doua luni de zile. O mare parte din timp am fost plecat in locuri unde nu am avut acces la internet sau accesul a fost nesecurizat, ori prea incet pentru a tranzactiona. Ca atare am decis sa nu tranzactionez.

Cu toate acestea, pe aceasta perioada, au functionat cele doua conturi demonstrative, unul de la Alpari iar altul de la Tadawul. Am sa analizez datele de la contul Demo Alpari, pe ultimele trei luni.
Ce perechi tranzactionez?

Conturile mele demonstrative sunt, in general, lasate sa tranzactioneze cu setarile “din fabrica” ale robotilor (FAP Turbo si Megadroid) sau cu minime modificari la setari. Contul Alpari tranzactioneaza perechile  eurchf,usdcad,usdchf,gbpusd,eurgbp,gbpchf,eurusd, ultima dintre ele cu Megadroid, celelalte cu FAP Turbo.

Situatia contului

Mai jos aveti statistica istorica a contului.

Statistica istorica a contului Demo

Statistica istorica a contului Demo

Toate analizele si graficele sunt realizate de functionea Monitor Fx de la signalcopy.com, despre care am mai vorbit intr-un articol anterior.

Dupa cum vedeti, contul are o profitabilitate lunara medie de peste 8% iar profitabilitatea anuala medie de peste 100%, ceea ce inseamna ca dubleaza in fiecare an banii investiti, in cazul in care nu se fac retrageri din cont. Trebuie mentionat ca in contul demo nu se calculeaza taxe de tranzactionare.

Evolutia perechilor

Cea mai profitabila pereche este usdchf.

usdchf

usdchf

Cea mai slab performanta pereche este eurchf.

eurchf

eurchf

Evolutia contului este urmatoarea:

Evolutia contului

Evolutia contului

Mentiune importanta: acestea sunt graficele pentru tranzactionarea din ultimele trei luni.

Modificari de strategie

Tinand cont de aceste evolutii (contul demo a functionat mai bine decat cel real, per ansamblu, in ultimul timp), am decis sa modific strategia de tranzactionare pe contul real, strategie care va fi discutata in articolele viitoare din sectiunea speciala a site-ului, dedicata Comunitatii fapturbo.ro

Membrii Comunitatii fapturbo.ro sunt invitati la site pentru articolul cu analiza saptamanala.

Tags: , ,

LASA UN COMENTARIU

Emailul tau este never published nor shared. Cimpurile obligatorii sint marcate *

*
*

PROMO

EXPERIMENTAL


TAG CLOUD