Bonus: Atentie la versiunea de Metatrader!

Acesta este un articol tehnic legat de problemele de tranzactionare cu Metatrader si FAP Turbo si rezolvarea lor, articol care ar fi trebuit sa apara numai in site-ul Comunitatii FAP Turbo. Din timp in timp voi da asemenea articole ca bonus, pentru a ajuta traderii care tranzactioneaza cu FAP Turbo dar nu sunt membri in […]

Acesta este un articol tehnic legat de problemele de tranzactionare cu Metatrader si FAP Turbo si rezolvarea lor, articol care ar fi trebuit sa apara numai in site-ul Comunitatii FAP Turbo.

Din timp in timp voi da asemenea articole ca bonus, pentru a ajuta traderii care tranzactioneaza cu FAP Turbo dar nu sunt membri in Comunitatea fapturbo.ro

Zilele trecute am facut o ‘buba’: am dat update la Metatrader, pentru a se instala versiunea 225. Acest lucru a decurs automat, din obisnuinta, pentru ca l-a facut de nenumarate ori la statia de lucru de la Interactive Brokers, unde am un alt cont.

Am vazut cererea de updatare si i-am dat click. A urmat o noapte de tranzactionare cu rezultate indecise (un trade pozitiv si unul negativ, cam de aceiasi valoare). A doua zi am vazut un mesaj pe contul de Twitter al lui Fapturbo Mike, unul din dezvoltatorii lui FAP Turbo, care spunea ca se lucreaza la o varianta de FAP Turbo care sa functioneze cu noua distributie de Metatrader, anume 225. Instantaneu m-a luat cu ameteli!

M-am calmat pentru ca mi-am dat seama ca decizia mea neinspirata nu a afectat contul de trading (trecuse doar o noapte si cum am spus, indecis). Am deschis imediat VPS-ul prin Remote Desktop si am verificat: da, instalasem 225 iar versiunea atasata la charturi era Fap Turbo 47 vs.224

N-aveam ce face decat sa dezinstalez Metatraderul, sa-l reinstalez cu versiunea 224 si sa pun din nou FAP Turbo. Nu mai facusem acest lucru niciodata la contul real, dar acum era o buna oportunitate. Adica, ce mai, eram obligat s-o fac.

Inainte de a dezinstala Metatraderul am salvat intr-un folder separat setarile pentru FAP Turbo, pentru ca era cel mai simplu. In schimb am uitat sa salvez un print screen dupa setarile de publishing, adica datele pe care le trimite Metatraderul la mt4stats.com pentru a afisa tranzactiile.

Pentru sistematizare, va voi spune secventa corecta:

 1. salveaza setarile pentru FAP Turbo intr-un folder separat
 2. salveaza setarile de publishing (daca ai asa ceva)
 3. dezinstaleaza Metatraderul
 4. reinstaleaza Metatraderul (versiunea de care ai nevoie)
 5. adauga fisierele de setare in directorul potrivit de la Metatrader (vezi tutorialul video dedicat acestei operatii)
 6. pune vechile setari de publishing (tocmai fac tutorialul despre functia de publishing de la Metatrader, care va fi disponibil in curand)
 7. deschide charts-urile cu perechile valutare pe care tranzactionezi si configureaza-le (vezi tutorialul video dedicat acestei operatii)
 8. activeaza FAP Turbo cu cheia furnizata pe site-ul producatorului (vezi tutorialul video dedicat acestei operatii)

Spre bucuria mea lucrurile au decurs fara probleme. Am verificat ca FAP Turbo sa fie activat si functional, am verificat pagina de la mt4stats.com sa fie functionala, totul era ok.

Concluzie:

ATENTIE! Nu updatati versiunea de Metatrader pana cand nu aveti disponibila versiunea de FAP Turbo special conceputa. De fiecare data cand deschideti Metatraderul veti primi si o fereastra de upgrade, pe care trebuie s-o inchideti cu atentie, de la x-ul din dreapta sus al ferestrei.

Aceasta intamplare mi-a confirmat cel putin partial ca Fap Turbo functioneaza intr-o anumita masura cu alt tip de destributie de Metatrader dar va recomand sa folositi doar versiunile de FAP Turbo dedicate pentru distributiile respective de Metatrader.

Tags: ,

2 Comments

 1. Andrei added these pithy words on July 22, 2009 | Permalink

  vezi ca a aparut versiunea FapTurbo47_build225.ex4 pe site la fap turbo la sectiunea downloads ,descarca arhiva si gasesti acolo versiunea 225 !
  Cu stima,
  Andrei

 2. Luca Dezmir added these pithy words on July 23, 2009 | Permalink

  mersi Andrei 🙂
  am facut deja update. articolul a fost scris saptamana trecuta.

LASA UN COMENTARIU

Emailul tau este never published nor shared. Cimpurile obligatorii sint marcate *

*
*

PROMO

EXPERIMENTAL


TAG CLOUD