Fap Turbo Swiss: e pentru tine?

Traderii care au cumparat FAP Turbo stiu despre noul robot care va fi lansat in curand, in jurul datei de 14 iulie (amanata cu doua saptamani fata de data initiala): Fapt Turbo Swiss. E vorba de o versiune imbunatatita a lui FAP Turbo, care tranzactioneaza numai in conjunctie cu un singur broker: Dukascopy. Robotul utilizeaza […]

Traderii care au cumparat FAP Turbo stiu despre noul robot care va fi lansat in curand, in jurul datei de 14 iulie (amanata cu doua saptamani fata de data initiala): Fapt Turbo Swiss. E vorba de o versiune imbunatatita a lui FAP Turbo, care tranzactioneaza numai in conjunctie cu un singur broker: Dukascopy.

Robotul utilizeaza trei perechi valutare: eurgbp,eurchf si usdcad, care sunt trei dintre perechile pe care tranzactioneaza strategia de scalping de la FAP Turbo. Desi numele spune clar provenienta robotului, producatorii au tinut sa precizeze ca au rescris in intregime codul pentru Fap Turbo Swiss, partial datorita faptului ca robotul tranzactioneaza utilizand platforma JForex de la Dukascopy. Pretul robotului se va situa in jurul cifrei de 600 US$.

Dezavantajele acestui robot (desigur, si pretul ar putea fi unul dintre ele) au la baza faptul ca el foloseste un cont la Dukascopy. Acesta este un high end broker, adica un broker care favorizeaza clientii mari. Suma minima de deschidere a unui cont este de 50.000 US$, cerinta care a fost redusa la 10.000 US$ ca urmare a cererii bancilor partenere a acestui broker, dar nu se cunoaste durata acestei oferte. In plus, pentru deschiderea contului e necesara o declaratie notariala care sa precizeze ca viitorul client are un venit minim anual de 100.000 US$ si are o avere de minim 100.000 US$. Ca atare, nu oricine isi poate deschide un cont la acest broker.

Avantajele utilizarii acestui broker este de a avea comisioane mici, dar acestea sunt variabile, in functie de marimea contului, devenind competitive numai pentru conturile cu peste 50.000 US$.  La Dukascopy, comisionul pentru un cont de 10.000 US$ sunt de 36US$ pentru tranzactionarea a un milion de dolari, duble fata de comisionul pentru conturile de 50.000 US$ (18 US$). Spre comparatie, la conturile de 10.000 US$i, la Interactive Brokers ai un comision de 20 US$ pentru un milion de dolari tranzactionati.

Un alt avantaj este ca se vor vinde un numar fix, neprecizat de licente. Ca atare va fi un robot mai putin popular ceea ce teoretic ar trebui sa ofere un avantaj celor care il cumpara.

Inca nu m-am hotarat daca voi cumpara acest robot. In primul rand, testele cu acest robot nu sunt atractive pentru traderul roman, pentru ca majoritatea traderilor de la noi nu au posibilitatea sa-si deschida un cont la Dukascopy. In al doilea rand nu sunt fan al mentinerii unei sume mari intr-un cont, preferand sa utilizez metode de trading cu ROI (return on investment adica castig fata de investitie) mare si sa retrag profitul la intervale regulate. Iar la Dukascopy iti trebuie minim 50.000 de dolari pentru a beneficia de comisioane rezonabile, dar ai nevoie de peste 100.000 de dolari pentru a intra in zona comisioanelor competitive.

Profit de acest articol pentru a anunta ca in viitor, in cadrul acestui blog (sau poate intr-un alt blog, nu m-am hotarat inca) voi face recenzii  cu privire la alti roboti de trading, pe care ii veti putea urmari la inceput in teste demo, apoi in teste cu conturi de real.

Voi alege acesti roboti in functie de recenziile si testele prezente pe net si voi incerca sa realizez o combinatie de roboti care sa fie folositi la un cont in asa fel incat sa reduca riscul si sa creasca profitul. Ideal ar fi ca acesti roboti sa tranzactioneze perechi diferite si sa fie alesi in functie de performantele lor cu acele perechi. Voi vedea pe parcurs in functie de cum decurg testele.

LASA UN COMENTARIU

Emailul tau este never published nor shared. Cimpurile obligatorii sint marcate *

*
*

PROMO

EXPERIMENTAL


TAG CLOUD