Importanta strategiei de trading- abordarea mea actuala

Cei care imi urmaresc activitatea de trading la contul real demonstrativ, au observat urmatoarea evolutie: o prima crestere a contului de trading (vechiul cont in usd) oprirea tranzactionarii contului in usd si deschiderea contului in eur o prima scadere drastica a contului in eur, imediat dupa anul nou o reducere a scaderii pentru cateva luni […]

Cei care imi urmaresc activitatea de trading la contul real demonstrativ, au observat urmatoarea evolutie:

 • o prima crestere a contului de trading (vechiul cont in usd)
 • oprirea tranzactionarii contului in usd si deschiderea contului in eur
 • o prima scadere drastica a contului in eur, imediat dupa anul nou
 • o reducere a scaderii pentru cateva luni
 • o reluare a cresterii

Mentionez ca pe langa acest cont demonstrativ real mai am un cont personal de trading, in care tranzactionez tot cu  FAP Turbo si Megadroid, cont a carui statistici nu sunt date publicului, dar a carui evolutie este asemanatoare.

Reprezentata grafic, evolutia contului in eur este prezenta mai jos (click pe imagine pentru marire):

grafic21mai2010

Deoarece inveti mai multe din perioadele in care gresesti in trading decat in care contul creste, voi analiza doar perioada dupa deschiderea noului cont, in euro.

Contul in euro era tranzactionat la un leverage m(marja) foarte mare, mai ales pentru Megadroid. Tranzactionarea cu Megadroid se facea dupa o formula modificata de mine. Ea a produs profituri excelente in toamna anului trecut.

In schimb, in ianuarie si februarie 2010 aceasta metoda de tranzactionare a intrat intr-o perioada neagra. Ea este reprezentata prin linia rosie care insoteste graficul. Datorita leverage-ului mare, pierderile au fost mari.

In prima instanta am redus din leverage, fapt care a redus pierderile (linia verde) dar nu le-a eliminat. Ca urmare am schimbat strategia de tranzactionare: am revenit la strategia Megadroid recomandata de producator si am optimizat strategia pentru FAP Turbo. Dupa aceste modificari, contul a inregistrat o crestere continua (linia albastra a care insoteste graficul).

In momentul de fata nu am revenit la leverage-ul mare, folosit anul trecut, si nici nu cred ca am sa revin prea repede. Contul a recuperat din pierdere, ajungand aproape de break even (zero, adica cu cat am inceput investitiile anul trecut) -a doua sageata albastra, de sus in jos. Pana la prima sageata albastra de sus, momentul de deschidere a contului (care continea si profitul contului vechi, in usd) in euro, mai este ceva de recupera.

Concluzii:

 • adapteaza-ti strategia in functie de modificarile pietei
 • daca incepi sa pierzi, prima data reduci din leverage
 • daca continui sa pierzi, probabil piata a intrat in alta zona de evolutie, cu alte caracteristici, deci trebuie sa regandesti strategia de trading
 • dupa ce ai modificat strategia, foloseste un leverage mic
 • acest leverage mic produce o recuperare mai lenta a pierderii
 • astepta cel putin 1-2 luni pentru a vedea daca noua strategie functioneaza
 • mareste leverage-ul doar dupa perioada de proba

Spor la trading!

Tags: , ,

LASA UN COMENTARIU

Emailul tau este never published nor shared. Cimpurile obligatorii sint marcate *

*
*

PROMO

EXPERIMENTAL


TAG CLOUD