Internetul prin wireless si tradingul

Saptamana trecuta am fost plecat de acasa, inrt-o locatie de vacanta, care se afla in padure. Fiind in apropierea unui oras, mi-am luat si internetul wireless, conexiune 3G de la Orange. Cand am ajuns acolo, am observat ca nu aveam semnal. In schimb locatia avea Wi-Fi, de o calitate foarte buna, dar retea nesecurizata. Aici […]

Saptamana trecuta am fost plecat de acasa, inrt-o locatie de vacanta, care se afla in padure. Fiind in apropierea unui oras, mi-am luat si internetul wireless, conexiune 3G de la Orange. Cand am ajuns acolo, am observat ca nu aveam semnal.

In schimb locatia avea Wi-Fi, de o calitate foarte buna, dar retea nesecurizata. Aici intervine un paradox: aveam o conexiune foarte buna de internet, dar cu toate acestea saptamana trecuta nu am tranzactionat. De ce?

Conexiuni nesecurizate

O conexiune prin Wi-Fi este o conexiune prin unde radio. Exista protocoale securizate si protocoale nesecurizate. In esenta, o conexiune nesecurizata este libera, deci poate fi interceptata de oricine. Protocoalele securizate utilizeaza criptarea pe baza de parola.

De obicei conexiunile libere (nesecurizate) se regasesc in cafenele, aeroporturi, in hoteluri sau statiuni. Ele sunt foarte bune pentru navigat pe internet, dar nu sunt recomandate pentru activitati sensibile, cum ar fi accesarea conturilor de email, internet banking sau trading. Cauza este simpla: orice hacker incepator poate intercepta conexiunea, iti fura parola si apoi iti acceseaza contul de email sau de internet banking.

Situatia este similara la trading. Daca as fi accesat VPS-ul meu, as fi fost in postura de a expune userul si parola de acces la VPS. Ca urmare, un hacker ar fi putut sa intre in contul meu. E adevarat, nu ar fi putut sa-mi fure banii din cont, dar ar fi putut lansa trade-uri cu banii din conturile mele reale si ar fi putut sa-i “toace”, adica sa-i piarda.

Ca atare, am preferat sa nu fac trading pentru ca nu aveam o conexiune securizata. Acest lucru vi-l recomand si voua cand sunteti in vacanta si nu aveti la dispozitie decat o conexiune Wi-Fi nesecurizata.

Tags: , , , ,

LASA UN COMENTARIU

Emailul tau este never published nor shared. Cimpurile obligatorii sint marcate *

*
*

PROMO

EXPERIMENTAL


TAG CLOUD