La drum!

Ar trebui sa dau de baut! Dupa luni intregi de tatonare am pornit tradingul in real cu FAP Turbo, pe contul de la Tadawul FX. Prima saptamana a fost foarte incitanta din trei motive: incepeam tradingul pe un broker nou, despre care nu stiam nimic din experienta proprie incepeam tradingul in real cu un robot […]

Ar trebui sa dau de baut!

Dupa luni intregi de tatonare am pornit tradingul in real cu FAP Turbo, pe contul de la Tadawul FX. Prima saptamana a fost foarte incitanta din trei motive:

 1. incepeam tradingul pe un broker nou, despre care nu stiam nimic din experienta proprie
 2. incepeam tradingul in real cu un robot nou
 3. incepeam tradingul in real de pe VPS

Despre broker

Desi este inca devreme, pot spune ca sunt extrem de multumit de TadawulFX. Am ramas realmente socat de spread-urile extrem de mici din timpul noptii, care erau, la toate perechile valutare pe care tranzactionez, mai mici decat 4, deci sub 5, spreadul maxim setat la FAP Turbo. Am deschid VPS-ul in mai multe randuri si am observat aceleasi spread-uri, ceea ce inseamna ca aceasta este norma. Este o diferenta mare spre deosebire de Alpari, unde de obicei noaptea spreadurile cresc si pana la 8.

Despre FAP Turbo

Initial am vrut sa incep tradingul numai pe usdcad si eurchf dar intr-o inspiratie de moment am adaugat si eurgbp. Am pus setari conservative. I-am dat drumul si… a functionat fara probleme. Dupa cum veti vedea din statistici, in medie sunt trei tranzactii pe noapte.

Despre VPS

Numai cuvinte de lauda. In zilele urmatoare voi mai plati cateva luni de hosting la SWVPS. Voi incepe sa ma documentez cate MT4 pot deschide simultan pe acest cont fara sa produc probleme la tranzactionare, pentru ca vreau in curind sa-mi mai deschid un cont pentru tradingul personal. Acela va fi un cont care nu il voi da public pentru ca va fi unul din conturile mele de investitii.

Raportul saptamanii

Saptamana care a trecut a fost una indecisa, terminata cu un profit de 3,25 US$ (+0.66%). Am deschis contul cu 500 US$ dar am pierdut ceva bani prin taxe de transfer, astfel ca la pornire contul a avut 487.7 US$. Acum are 490.95 US$.

Cei care au avut curiozitatea sa treaca pe la hompage au observat ca mi-am facut un cont la mt4stats.com unde apar in timp real tranzactionarile pe contul meu si situatia contului, de la deschidere. Este mult mai usor in acest fel iar voi puteti sa urmariti situatia contului  la acel moment. Refresh-urile se fac la 5 minute.

Puteti accesa contul din imaginea de pe homepage dand clic in interiorul dreptunghiului sau folosind acest link.

Scurta analiza

Acest gen de analiza va fi prezenta de acum doar in site-ul Comunitatii fapturbo.ro Fiind prima saptamana de trading, puteti considera acest lucru un bonus.

Prima zi de trading a inceput cu un minus generos, realizat de eurgbp, perechea ce reprezinta marea dezamagire. Dupa ce in lunile trecute a avut o evolutie fara cusur, perechea a clacat repetat, intrand in stop loss si producand ravagii in conturile traderilor. Valoarea de stop loss era extrem de mare ceea ce a dus la pierderi pe masura. Ca atare producatorii au redus aceasta valoare.

Celor care tranzactioneaza aceasta pereche le recomand o reducere a valorii loturilor sau a parametrului LotsRiskReductor in asa fel incat sa diminueze drastic numarul de loturi tranzactionate, deci impactul negativ asupra contului in caz de pierdere. Am redus de-a lungul saptamanii de doua ori parametrul LotsRiskReductor de la 8 la 5 iar acum e la 3.

usdcad a avut o revenire dupa lunile de pierderi repetate. Ea este din nou in gratia traderilor dar personal nu m-a impresionat in mod deosebit. E foarte bine ca nu a produs pierderi mari dar nici nu a excelat in castiguri. Voi mentine pentru moment setarea de 9 la LotsRiskReductor

eurchf este o pereche ce momentan arata capricii. in ultimul timp a fost cea mai profitabila pereche, dar la fel ca si usdcad a produs rezultate indecise in aceasta saptamana. setarea de LotsRiskReductor este 11.

Per total, nici una dintre perechi nu este ‘star’, lucru relevat de rezultatul indecis din aceasta saptamana. Vom vedea ce surprize ne rezerva saptamana viitoare.

Cam atat pentru azi. De acum, in fiecare saptamana voi avea un scurt articol pe fapturbo.ro in care voi lista profitul saptamanal. In situl Comunitatii fapturbo.ro voi scrie un articol detaliat de analiza, asemanator cu cel de azi. In plus, voi face recomandari de tranzactionare (schimbari de setari in functie de situatia pietei) si atentionari, de exemplu in pragul sarbatorilor pentru a inchide FAP Turbo in anumite zile.

Spor la trading!

Tags: ,

4 Comments

 1. Andrei added these pithy words on June 30, 2009 | Permalink

  ar trebui sa faci cinste pt pontul bun pe care ti l-am dat in legatura cu tadawul fx! 🙂

 2. Andrei added these pithy words on June 30, 2009 | Permalink

  ..apropo , cum ai depus banii in cont ? cu paypal sau transfer bancar ? daca prin transfer bancar de la ce banca ai transferat si in cat timp ti-au aparut banii in cont ?

 3. Luca Dezmir added these pithy words on July 1, 2009 | Permalink

  da, dau o bere:) , astept pe email adresa ca sa stiu unde o trimit 🙂

 4. Luca Dezmir added these pithy words on July 1, 2009 | Permalink

  prin paypal, a mers foarte repede…

One Trackback

 1. […] va intereseaza, puteti citi recenzia primei saptamani de trading cu FAP Turbo la aceasta adresa. Robotul a produs un rezultat indecis (+0.66%) dar consider prima luna a fi de adaptare cu noul […]

LASA UN COMENTARIU

Emailul tau este never published nor shared. Cimpurile obligatorii sint marcate *

*
*

PROMO

EXPERIMENTAL


TAG CLOUD