Legatura la internet: un factor de importanta majora

La solicitarea unui cititor al blogului care s-a semnat “eu” am testat cele doua conexiuni de internet la care sunt legate cele doua sisteme cu care testez fapturbo. Testele s-au facut la speedtest.net, serviciu pe care vi-l recomand. Iata rezultatele: Conexiunea de 1M de la UPC: Conexiunea Zapp Internet Express: Voi dezvalui un aspect important: […]

La solicitarea unui cititor al blogului care s-a semnat “eu” am testat cele doua conexiuni de internet la care sunt legate cele doua sisteme cu care testez fapturbo. Testele s-au facut la speedtest.net, serviciu pe care vi-l recomand. Iata rezultatele:

Conexiunea de 1M de la UPC:

speed_upc

Conexiunea Zapp Internet Express:

speed_zapp

Voi dezvalui un aspect important: dupa ce am mutat serverul care testeaza fapturbo la FxPro de pe conexiunea de Zapp pe cea de UPC, side by side cu celalalt server, FxPro a realizat prima saptamina de rezultate pozitive, din cele trei de cind am inceput testele. Nu vreau sa concluzionez inca, voi mai lasa serverul pe conexiunea de UPC inca o saptamina.

Daca rezultatele se mentin inseamna ca problema este conexiunea de net nu arhitectura hardware (va amintesc ca FxPro se testeaza pe un fost server de-am meu pe care l-am folosit in urma cu ceva ani si pe care l-am scos de la naftalina…).

In acest timp am vorbit cu o  “persoana bine informata” care lucreaza la Zapp ce mi-a spus ca pe conexiunile de Zapp Internet Express exista o setare din centrala prin care, daca nu exista trafic timp de 9 secunde, esti “aruncat” automat din banda. Aceasta este o problema majora pentru un server care lucreaza la bursa, server care are nevoie de conexiune permanenta. Pana se reconecteaza modemul de Zapp, pana se reconecteaza fapturbo la server se pierd secunde sau chiar minute importante, timp in care cotatiile nu ajung la fapturbo iar acesta poate pierde exact cotatia care il ajuta sa iasa in profit.

Aceiasi persoana mi-a sugerat un artificiu, pentru mentinerea modemului in banda: realizarea unui sistem automat care trimite un ping spre o adresa de internet la un interval regulat, mai mic decat timpul de deconectare de care am vorbit. Voi testa si aceasta posibilitate si voi reveni cu detali.

Sunt si eu curios daca in saptamana care urmeaza, serverul de la FxPro o sa fie din nou pe profit …

Tags: , ,

LASA UN COMENTARIU

Emailul tau este never published nor shared. Cimpurile obligatorii sint marcate *

*
*

PROMO

EXPERIMENTAL


TAG CLOUD