Manual: Biblia utilizatorului de Fap Turbo (pentru traderul inceptor)

Am inceput sa scriu un manual destinat traderului incepator care vrea sa tranzactioneze cu FAP Turbo. El va fi disponibil doar membrilor Comunitatii fapturbo.ro Ca bonus, va prezint primul articol-capitol din acest manual, in intregime. Succesul in orice domeniu de activitate, indiferent care este acesta, va fi determinat de modul in care suntem in stare […]

Am inceput sa scriu un manual destinat traderului incepator care vrea sa tranzactioneze cu FAP Turbo. El va fi disponibil doar membrilor Comunitatii fapturbo.ro

Ca bonus, va prezint primul articol-capitol din acest manual, in intregime.

Succesul in orice domeniu de activitate, indiferent care este acesta, va fi determinat de modul in care suntem in stare sa respectam anumite reguli ce permit obtinerea de rezultate pozitive. Aceasta axioma este valabila in viata in general, pentru ca asa e alcatuita realitatea in care traim.

In trading (investitia la bursa in general, in cazul nostru particular pe piata valutelor- Forex), aceste reguli functioneaza extrem de strict si sunt foarte sensibile atunci cand le vei calca.
In viata de zi cu zi, o greseala poate fi iertata, din grija persoanelor cu care interactionam. Din punct de vedere social suntem invatati sa fim toleranti cu oamenii.

Ca sa intelegi, iata un exemplu: in circulatia rutiera este o regula foarte simpla, care spune ca nu trebuie sa treci strada pe culoarea rosie a semaforului. Desigur, daca incalci regula ai putea sa fii lovit de un autovehicul, uneori cu consecinte grave. De cele mai multe ori acest lucru nu se intampla pentru ca la volanul masinii se afla o fiinta umana, care are tendinta sa-ti poarte de grija. Daca vei trece pe rosu, de cele mai multe ori te alegi cu injuraturile soferului… si atat.

In schimb, piata pe care tranzactionezi ca trader este neiertatoare si nu are nici un fel de ‘remuscari’ in momentul in care te loveste. Daca piata s-a intors impotriva ta si nu ai un Stop Loss pregatit, vei incasa pierderi foarte mari. Si mai mult, daca Stop Loss-ul exista dar tu l-ai inactivat, in speranta ca totusi piata se va intoarce in favoarea ta, risti sa fii ‘scos din circulatie’ complet, prin dizolvarea banilor in cont.

Ce s-a intamplat?

Pur si simplu nu ai respectat doua reguli primordiale:
1. intotdeauna sa tranzactionezi cu un Stop Loss
2. daca acest Stop Loss exista si e activ, sa nu-l modifici

Exista o serie de reguli generale de tranzactionare la bursa, cele mai multe provenite din experienta de trading a mii si mii de investitori. Aceste ‘recomandari obligatorii’ circula in folclorul breslei sub forma de zicale, pe care le poti auzi pe la ‘colt de website’ sau din gura traderilor cu experienta. In acest manual iti voi furniza cateva reguli pe care, ca incepator, trebuie sa le respecti atunci cand tranzactionezi cu robotul de trading FAP Turbo.

Aceste reguli se inspira in dogmele generale ale tradingului dar vei gasi si propozitii originale, care sunt specifice tradingului automat si lui FAP Turbo in special. Ele sunt menite sa te ghideze in comportamentul tau de trader si sa te tina, pe cat posibil, departe de greselile obisnuite pe care le poti face.

Sunt sigur ca exista oameni ingeniosi care vor inventa stupizenii la care lumea nu se gandeste. Ca urmare, acest manual al utilizatorului incepator de FAP Turbo este, din start, incomplet. Pe masura ce vor apare noi reguli si metode utile, le voi introduce in variantele viitoare.

Iata mai jos temele pe care le vei putea studia:

  1. pune bazele inainte de a incepe
  2. de ce ai nevoie pentru a tranzactiona
  3. despre brokeri si alegerea lor
  4. de ce ai nevoie de un VPS si ce este acesta
  5. despre disciplina traderului
  6. cat de mult vrei sa risti?
  7. daca functioneaza, nu trebuie sa-l repari!
  8. ganduri de final
Tags: ,

LASA UN COMENTARIU

Emailul tau este never published nor shared. Cimpurile obligatorii sint marcate *

*
*

PROMO

EXPERIMENTAL


TAG CLOUD